torstai 6. maaliskuuta 2014

Cutrin ZiNG! by Mariela


Hiuskevät 2014 alkaa virallisesti tulevana viikonloppuna! Täällä Helsingissä nimittäin vietetään Hair & Beauty -ammattilaismessuja, ja olen itsekin aikamoisen tulikokeen edessä. Messuilla julkistetaan suunnittelemani Cutrinin tämän kevään hiuskokoelma, ja sen myötä olen myös lavalla ja Cutrinin osastolla leikkaamassa ja muotoilemassa hiuksia. Aikamoista! :)

Mikko Puttonen ZING!-tunnelmissa.

Suunnittelemani kokoelma on nimeltään ZING! 
Nimi tulee pirteydestä ja raikkaudesta, kevään rennonletkeästä tunnelmasta joka välittyy leikkausten ja värien helppoudessa ja tietenkin kuvien tyylien ja meikkien väri-iloittelussa. Olen itse erittäin tyytyväinen ensimmäiseen suunnittelemaani hiuskokoelmaan. Se henkii vahvasti omaa asennettani hiustenlaittoon. Leikkausten, värien ja muotoiluiden ei tarvitse olla liian tärkättyjä. On ihanaa, kun hiukset saavat liikkua vapaasti ja niillä voi leikitellä. Tottakai tykkään myös vahvoista graafisista leikkauksista ja voimakkaista, kontrastikkaista hiusväreistä, mutta tämän kevään hiustunnelmointini on tällaista, pirskahtelevaa ja iisiä! ZING! -kuvia nähdään myös Hair Biblen sivuilla! :)




Vaikka hiustyylit ovatkin hyvin rentoja ja välittömiä, tärkeintä on, että niiden pohjalla on aina hyvä leikkaustekniikka. Hiusmallin voi toki rikkoa taiteellisen näyttävästi, mutta jos se tehdään päättömästi pelkällä fiilispohjalla, lopputulos näyttää hyvältä ainoastaan seuraavaan pesuun asti. Leikkaukset, joissa ei ole päätä, eikä häntää, eli suunnitelmallisuutta, eivät kestä käytössä. Niiden kanssa ei pärjää kotona, koska tekninen hiustyypi ja -laadun mukainen leikkaus puuttuu.
Oma kampaajafilosofiani on se, että pyrin toteuttamaan kullekin asiakkaalle toimivan ja mukautuvan, kuitenkin aina personoidun kokonaisuuden. Huomioin kasvonpiirteet, oman tyylin ja elämäntilanteen. On sanomattakin selvää, että uraohjuksen, taideopiskelijan ja kotiäidin hiusarjet eivät ole samanlaisia. Kaikille on kuitenkin täysin mahdollista loihtia täydellinen hiustyyli, jossa kukin tuntee viihtyvänsä, ja hiusten kanssa pärjää myös kotona. Tämän mahdollistaa kaksi kampaajan tärkeintä ominaisuutta: kuunteleminen ja tulkintakyky.






ZING!-kokoelmassa nousee esiin muutama tämän hetken trendielementti yhdistettynä helppohoitoisuuteen, vahvaan leikkaus- ja väritekniikkaan sekä sopivasti sattumanvaraiseen muotoiluun. Meikkien ja vaatteiden värisävyt pirskahtelevat, ja tuovat kivan kontrastin pehmeille hiusväreille.


Vaikutteet 90-luvun kulttihiusmalleista
Kahta lyhyttä leikkausta suunnitellesani taustalla häilyivät kuvat Meg Ryanin, Frendien Monican ja Winona Ryderin hiuksista. Myös muotoilussa on käytetty tiettyjä ysärivaikutteita. Muhkeus yhdistettynä ei niin täydelliseen viimeistelyyn rocks!


Long Bob. Se on tämän hetken The Hiustyyli.
Seurailkaapa Hollywood-kaunotarten, mallien ja artistien hiuskuulumisia, niin huomaatte, että moni on lähiaikoina pätkäissyt pitkät merenneito Ariel-hiuksensa olkapäämittaan. Niin sanottu ylikasvanut pitkä polkka on kuuminta hottia. Viime vuonna The polkkapituus ulottui leukalinjaan, mutta nyt hiusten helma saa tipahtaa vielä alemmas. Tämä on iloinen uutinen kaikille niille pitkähiuksisille, jotka toivovat tyyliin muutosta, mutta rohkeus ei  riitä lyhyisiin hiuksiin, eikä välttämättä edes siihen napakkaan polkkaan. Long Bob-puolipitkän polkkamallin saa vielä pienelle poninhännälle tai niskakiepautukselle, mikä on monille naisille tärkeää. Ymmärrän tämän hyvin, sillä mikä onkaan kiireessä helpompaa kuin huiskaista hiukset nopeasti klipsillä kiinni!



Tylsä tasapitkä, vaan eipäs olekaan! 
Pitkähiuksiset ystäväni ja hiusasiakkaani sanovat olevansa tylsiä, kun eivät uskalla tai halua tehdä hiuksilleen mitään radikaalia. Höpsistä pussiin ja pussinsuu kiinni, sanon minä. Mikä onkaan upeamman näköistä, kuin pitkät, kiiltävät, hyvin hoidetut hiukset? Ei kaikkien tarvitse olla hiuskokeilijoita. Toiset ovat sielultaan pitkähiuksisia, ja sillä sipuli! Rakkaat Lady Lovely Locksit, PITÄKÄÄ KUTREISTANNE HUOLTA!!! Vaalikaa ja hoitakaa niitä, hemmotelkaa hiuksianne… Ja jos mieli halajaa hassuttelua, pyytäkää kampaajaa toteuttamaan tasainen kiiltävä väri, ja sujauttamaan sekaan pari aksenttiosiota.



Näihin upeisiin pitkiin hiuksiin tein muutaman osion fuksian ja violetin sävyisillä Cutrinin uusilla Fireworks-suoraväreillä. Kuvauksissa sekaan laitettiin vielä vähän lisää potkua lisäkehiuksilla. Fireworksit ovat tosi tömäkkäpigmenttisiä, eli pinkistä tulee oikeasti pinkki, joka kestää hyvin hiuksissa! Teimme Hannan kanssa erilaisia osioita, joissa oli sekä hoitoaineella laveerattua (eli vaalennettua) suoraväriä että ihan sitä itseään. Toimii hyvin, kun aksenttiosiot vilkahtelevat pehmesäti latvojen seasta, Kirkkaiden väriosioiden ei välttämättä tarvitse olla pintahiuksissa. Fuksiavälke latvojen seassa on kiinnostavaa, eleganttia jopa, sanoisin! ;)



Kokoelmaa oli toteuttamassa kanssani aikas upea tiimi: Hiuksia tehtiin yhdessä Cutrinin pääkouluttaja Tarmo Korven ja Beauty Teamini Hanna Mäkisen kanssa. Meikeistä vastasivat tiimini Katriina Iivonen ja Anne Flink. Kuvat otti The One And Only Mikko Puttonen! Videon kuvasi Mikko Harma, ja sen taustalla kuultava biisi on iki-ihanan Valveunen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat erittäin tervetulleita, mutta epäasiallisuudet deletoidaan surutta & samantien! :)